Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/5/c/5c18d4e9-50c1-44fb-bf98-8cd1106d2adc/legrandforum.sk/web/funkcie.php on line 13
Domácnosť - LegrandForum.sk

PRIDAŤ OTÁZKU

Meno * E-mail *

Telefón * Zaradenie *

Informácia o telefónnom čísle nebude zverejnená, slúži iba na interné účely pre potrebu ďalšej konzultácie. Odoslaním formuláru súhlasíte s použitím Vášho e-mailu na marketingové účely spoločnosti Legrand Slovensko s.r.o. Z odoberania newslettera sa možete kedykoľvek odhlásiť prostredníctvom odkazu na konci každého newsletteru.
Nadpis *


Opíšte kód *


polia označené * sú povinné
www.legrandforum.sk

Potrebujete poradiť?

Naše fórum už navštívilo 1 021 991 zákazníkov.

- vypínače a zásuvky

- inteligentné systémy

- vstupné systémy

- istenie a svietidlá

- predlžovačky

- iné

Meno: C. Mlynarovic

Dátum: 09.01. 2013

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

signalne svetlo

Dobry den,
obraciam sa na Vas s prosbou o radu.
Potrevoval by som signalne svetlo, kt by indikovalo zapnutie svetla v inej miestosti (svetlo a indikacia zapnutia svetla budu v roznych miestostiach). Konretny priklad: v miestnosti A sa zapne svetlo a o par metrov dalej v chodbe sa rozsvieti mala LED signalka zabudovana do steny indukujuca stav zopnutia spinaca svetla v tej miestnosti A. Ak sa zhasne, zhasne sa aj tato signalka (signalka by indikovala len stav, nebolo by mozne cez nu vypinat a zapinat). Elektricky prepojit to navzajom nie je problem. Vhodne by bolo to poskladat z radu Valena. Alebo druha moznost. Signalizacia malym LED svetlom pohyb v miestnosti (niekto vojde dnu, zasvieti sa, vyjde von, signalka sa zhasne). Dakujem vopred. V pripade otazok ma nevahajte kontaktovat.
Dakujem.

Meno: Jana

Dátum: 07.01. 2013

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Rôzne

dostupnost niloé

Dobry den prajem,

prosim Vas kedy bude dostupná seria vyp.a zas. Niloé na slovensku


dakujem Jana

Meno: Štefan Kováč

Dátum: 04.01. 2013

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

stmievače

Dobrý deň, som amatér a potrebujem vymeniť doteraz používaný stmievač Valena Legrand izbového osvetlenia obyčajných žiaroviek za stmievač pre led žiarovky. Prosím aký typ mi môžete ponúknuť, kupujem všetky takéto veci v Hagarde v Trenčíne.

Meno: Zachar

Dátum: 31.12. 2012

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Rôzne

Videovratnik

Mam nainstalovanu Vasu sadu videovratnik(2 vodicove zapojenie). Asi mesiac spolahlivo fungovala. Dnes po zazvoneni doslo k rozblikaniu sietovej kontrolky (modra led dioda, inak sustavne svietiaca). Nasledne nebolo mozne ovladat ziadne z tlacidiel. Skusil som resetnut system odpojenim ho zo siete. System sa ako tak rozbehol, no display zostal stale zasumeny. Taktiez sa nedostane do stavu vypnuteho. Aj ked obraz (oproti stavu ked fungoval je stale zasumeny) sa vypne, tak display zostane sedy (cize stale led podsvieteny) a nevypne sa. Nezostane v rezime vypnuty - cierny.
Viete mi poradit co spravit?
Dakujem. Zostavam s pozdravom a s prianim vsetkeho dobreho v novom roku 2013.

Meno: Pavol

Dátum: 31.12. 2012

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Valena FM Stereo - reproduktory

Dobry den,

pre FM tuner (770069) je potrebne pripojit dva reproduktory alebo je mozne pripojit len jeden?

Dakujem
p

Meno: Martin

Dátum: 26.12. 2012

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Pripojenie satelitu

Dobrý deň,

Potreboval by som poradiť.
Za účelom pripojenia môjho TV k satelitu v mojom dome som kúpil Vašu TV/R/SAT zásuvku Valena.

Ak som správne pochopil z výkresu na Vašej stránke, tak jediný typ, ktorý prepúšťa jednosmerný prúd (kvôli napájaniu konvertora) je TV/R/SAT1 (individuálna, hviezdicová) zásuvka.
Túto som si aj kúpil a zapojil podľa návodu.
Napriek tomu signál nemám a po premeraní som zistil, že zásuvka neprepúšťa jednosmerný prúd a nejde ani "prepípnuť" multimetrom.

Mohli by ste mi poradiť v čom je problém?

Vopred vďaka.

Martin

Meno: Jozef Šály

Dátum: 20.12. 2012

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Automatické spínače s detektorom pohybu

Dobrý deň, kúpil som si 2 ks "automatický spínač s detektorom pohybu" 774189.
Pri ich montáži som po otvorení zalepenej škatule zistil, že v jednom balení chýba kryt, ktorý je okolo senzoru a zakrýva nastavovacie potenciometre.
Ďalej sa chcem opýtať na deklarovaný uhol detekcie: 180°. Keď sa pohybujem popri stene na ktorej je spínač osadený zareaguje až keď som cca 2m od spínača, t.j. keď sa vplyvom šírky tela toto dostane do snímaného uhla cca 140´. Čiže uhol cca 20´ od steny je hluchý a nerozsvieti sa osvetlenie. Uvedený drahší typ som zvoli práve preto, že potrebujem snímanie uhla 180´?

Meno: Radovan Galamboš

Dátum: 19.12. 2012

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Dotaz na vhodny typ stmievaca namiesto vypinaca c.6 (rada Valena Neutral)

Dobry den,

v obyvacke budeme mat viacero okruhov svietidiel, pricom jeden z nich (zapustene bodove svietidla 12V napojene na trafo) by sme chceli ovladat stmievacom. Navrhnuty typ vypinaca je c.6, kedze svietidla budem ovladat z dvoch roznych miest. Moj elektrikar mi tvrdi, ze stmievac c.6 nevidel a nebude mi tam fungovat hocijaky stmievac... Aky stiemac z radu Valena Neutral je vhodny na vyssie uvedene?

Dakujem za odpoved.

R. Galambos

Meno: Dušan

Dátum: 16.12. 2012

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

TV+RAD+SAT zasuvka

Dobry den,
Neviem najst ktora zasuvka pre TV+R+SAT sa pripaja na 2 kable - jeden zvlast pre TV/R signal a druhy SAT. Ak ziadna, ako je to pri inych sadach a ci sa da pouzit krytka z Valena a ine vnutro.

Vopred dakujem za odpoved.

S pozdravom
Dušan

Meno: Jan Urbanovsky

Dátum: 03.12. 2012

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Automaticky/casovy spinac na svetlo

Dobry den.

Potrebujem vyriesit automaticke zapinanie/vypinane vianocneho osvetlenia na dome. Momentalne ho mam spinane klasickym spinacom na svetlo. Je mozne namiesto takehoto spinaca zaradit nejaky automaticky spinac, ktory bude spinat -
- pri urcitom zotmeni (bez detekcie pohybu, len na zaklade zotmenia)
alebo
- na zaklade naprogramovania (napr. zopnuty kazdy den od 18:00 do 24:00)?
Je mozne ho manualne "natvrdo" vypnut?

Na typovom rade (Valena/Celiane/...) nezalezi.

Predom dakujem za radu!
Jan Urbanovsky