Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /data/5/c/5c18d4e9-50c1-44fb-bf98-8cd1106d2adc/legrandforum.sk/web/funkcie.php on line 13
Domácnosť - LegrandForum.sk

PRIDAŤ OTÁZKU

Meno * E-mail *

Telefón * Zaradenie *

Informácia o telefónnom čísle nebude zverejnená, slúži iba na interné účely pre potrebu ďalšej konzultácie. Odoslaním formuláru súhlasíte s použitím Vášho e-mailu na marketingové účely spoločnosti Legrand Slovensko s.r.o. Z odoberania newslettera sa možete kedykoľvek odhlásiť prostredníctvom odkazu na konci každého newsletteru.
Nadpis *


Opíšte kód *


polia označené * sú povinné
www.legrandforum.sk

Potrebujete poradiť?

Naše fórum už navštívilo 1 020 854 zákazníkov.

- vypínače a zásuvky

- inteligentné systémy

- vstupné systémy

- istenie a svietidlá

- predlžovačky

- iné

Meno: matus

Dátum: 25.05. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Rôzne

pohybove cidlo

dobry den
zhanam pohybove cidlo do krabicky ku68
ktore bude napajane na 12V-
pre skoru odpoved vopred dakujem

Meno: Marián Macik

Dátum: 21.05. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Audio/video vstupné systémy

Video sada 369220

Dobrý deň.
Chcem si kúpiť uvedenú sadu do rodinného domu. Chcem ňou aj otvárať bráničku s el. zámkom a samonosnú posuvnú bránu s motorom CAME. Káblový rozvod mám urobený káblom FTP tak, že kábel ide z miesta umiestnenia vnútornej jednotky
do rozvodnej skrine a odtiaľ ide von z domu. Je možné uvedenú sadu zapojiť cez toto káblovanie takto?: V rozvodnej skrini umiestnim napájací zdroj na DIN lištu, z neho privediem dvoma vodičmi FTP kábla napájanie do vnútornej jednotky a z vnútornej jednotky inými dvoma vodičmi FTP kábla vyvediem signál do vonkajšej jednotky.
1. Bude to takto fungovať?
2. Aký zdroj na DIN lištu mám použiť? Dá sa táto sada napájať z DIN lišty?
3. Aký elektrický zámok mám v bránke použiť?
4. Na aké póly vo vonkajšej jednotke mám pripoji el. zámok a na aké posuvnú bránu?

Ďakujem za odpoveď.

Meno: Robo

Dátum: 18.05. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Stmievač Valena Life 752160

Kupil som si uvedeny stmievac, zaroven 4 ks led stmievatelnych svetiel (14 W), pre ktore je urceny.
Po zapojeni mi nefunguje, podla mojho nazoru, spravne.
Osvetlenie na najvyssiu intenzitu zapnem aj tlacidlom -
Po stlaceni tlacidla ON/OFF mi ostanu LED ziarovky 230V este jemne svietit, vobec sa nevypnu.
Zapojenie by malo byt spravne, robil mi to elektrikar.
Viete mi prosim poradit, kde by mohla byt chyba?
Dakujem za odpoved

Robo

Meno: Peter Hanušniak

Dátum: 12.05. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Valena LIFE bez detskej poistky

Dobrý deň,

chcem sa informovať či v produktovej rade Valena LIFE máte zásuvky ( jedno a dvojzásuvky ) aj bez detskej poistky ??? Ak áno môžete my poslať kód výrobku.

S pozdravom

Peter Hanušniak
0905/867396
hanusniak.peter@centrum.sk

Meno: Peter

Dátum: 11.05. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Valena Life 752129 ako náhrada Inis Uno VB ?

Dobrý deň,
mám vonkajšie žaluzie CLIMAX s motorom Somfy, na jeho ovládanie mám vypínač Inis UNO VB (5-polohový) - tu je charakteristika:

Inis UNO VB / Inis DUO VB pětipolohový spínač, určený především pro ovládání žaluzií. Lehký stisk (po první odpor) je bez aretace pro
naklápění lamel, po překonání odporu se tlačítko zaaretuje pro přejezd žaluzie do koncové polohy. Vypnutí středovým tlačítkem.

Môžem tento vypínač nahradiť spínačom Valena Life 752129 ?
Výmenu potrebujem kvôli estetickému hľadisku do 2-rámika k už existujúcemu vypínaču LEGRAND

Ďakujem

Meno: Marian

Dátum: 09.05. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Prepojenie

káblikov s koncovkou RJ 11 do double pri 4 žilovom kábli (telefón Magio T-com). Prosím v schéme prepojenia medzi jednou a druhou zásuvkou farebne odlíšiť, aby bolo jasné aká farba ide na 1, aká na 2... Zapojil som jednu zásuvku, ktorá funguje a druhú som prepojil 1/1, 2/2, 3/3, 4/4 a nefunguje. Taktiež ma poteší odpoveď na otázku ako pripojiť jednotlivé kábliky z RJ 11 koncovky (4 kábliky - čierny, oranžový, zelený, žltý) na Valena zásuvku RJ45 - ktorý káblik z RJ a na ktoré číslo v RJ 45 zásuvke. Ďakujem veľmi pekne, veľmi ocením Vašu pomoc a prajem Vám príjemný deň

Meno: Dušan

Dátum: 02.05. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

LIfe ovladanie roliet

Dobrý deň
potrebujem si kúpiť váš výrobok na ovládanie roliet. V katalógu ponúkate dva tipy. potrebujem aby po stlačení mi roleta sama prišla do úplného otvorenia resp.zatvorenia.Postačuje obj.č. 752129 ?

Meno: Peter Piško

Dátum: 30.04. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Audio/video vstupné systémy

Videovratnik - Zrkadlovy efekt

Dobry den,
chcem sa opytat v pripade, ze stlacim lave tlacitko na vonkajsej jednotke vonkajsia jednotka sa tvari ze zvoni, vnutorna jednotka ale nezvoni. Da sa videovratnik nastavit tak aby v ramci jednej bytovej jednotky zvonil vo vnutry po stlaceni oboch casti tlacitka vonkajsej jednotky (lavej aj pravej).

Momentalne mi funguje len prave tlacitko. Switche na vnutornej aj vonkajsej jednotke sa zdaju byt v polohe "on".

Dakujem za odpoved.
Pekny den.
PP

Meno: Lars Schotte

Dátum: 29.04. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Valena

Zasuvka TV+RD+SAT pass 14dB

Zdravim,
ja som kupil v Piestanoch v obchode vasej znacky legrand zasuvku pre TV+RD+SAT. Predajni sa ma pytali, ze ci za tym pojde este jeden televizor, tak som povedal, ze ano, tak mi dal tu pass s 14dB. Ale v ramci toho, ze potom som aj na ten druhy chcel dat niekedy zasuvku, tak som zobral hnet aj tu koncovu end 10dB.
Instalacia prebehla bez problemov, ale ani jedna zo zasuviek nedava signal. Bez zasuvky ide TV signal bez problemov, ale akonahle je medzitym zasuvka, tak uz TV signal nie je, ako keby tam nebolo zapojene nic. Kukal som sa na to, ze tam mate nejake navody, ze ako to ma clovek zapojit, ale u mna tie zasuvky vyzeraju uplne inak ako v manuali, cize pre mna je to totalne nepouzitelne. V manuali linknutom na tomto fore je ukazana zasuvka zozadu ako na dierku pre drot koaxialu, ktoru potom nejakym srobovakom zatoci clovek. To u mna ziadne take sroby nie su. Ja mam zasuvu zezadu taku, ze to ma dvere, ktore su drzane srobom, do teho strcim koaxial IN a koaxial OUT a potom zatvorim srobom utahnem, aby nevyskocili ven. No a dierka na drot z koaxialu tam je tiez, ale to je len na zastrcenie a nie su tam ziadne sroby na utahovanie vnutri.
tuto su fotky legrand zasuvky:
https://goo.gl/photos/VSx9UqP3rtN7g9FA7
Cize ja vychadzam z toho, ze som to mal napojene dobre. Napriek tomu ta zasuvka, ci pass, ci end, to je jedno, obe zasuvky nefunguju. Ja mam taku teoriu, ze bud je v tych pass a end nieco zle zapojene, alebo je tam jednoducho vysoky odpor tych 10 az 14 dB, ze ten signal jednoducho neprejde.
Cize moja otazka je, ci potrebujem nieco ako star (hviezdu) s okolo 4 dB odporom, ako som videl v inych aj online predajnach, alebo jednoducho pass s nizkym, skoro ziadnym, odporom, alebo existuje aj pass s nizsim odporom ako 10 dB. A vobec, co to ma cele znamenat, vsetky tie end, pass wirethrough a star. Lebo to nevidim nikde.
Tiez ma pomietol ten navod, kde je znazornene, co ja aj tak nemozem pouzit, lebo to inak u mna vyzera, ze sa ten koaxial vobec nema odizolovavat, co by u mna vobec nedavalo zmysel, kedze tv signal ide iba vtedy, ked je spojene tienenie. Bez tienenia iba s drotom signal nejde ziaden. Takze aj to mi je dost nejasne.

Meno: Ondrej

Dátum: 29.04. 2017

Zodpovedané: Áno

Zaradenie: Audio/video vstupné systémy

Legrand 369220 led svetlo

Dobrý deň, chcel by som sa informovať, či je možné deaktivovať podsvietenie na vonkajšom panely. Mám obavu, že je to lákadlo pre každého, kto by mal záujem to poškodiť.
Na vnútornom panely je ikona žiarovky - načo slúži? K zariadeniu totiž neexistuje užívateľský návod. Ďakujem.